NIKOLA Ćetković, golman Fudbalskog kluba „Borac“ i rukometašica Jovana Novaković, članica Ženskog rukometnog kluba „Borac“ proglašeni su za najbolje sportiste Banje Luke u 2021. godini, na tradicionalnoj manifestaciji „Izbor najboljih sportista“, koja je sinoć održana u Sportskoj dvorani Borik.

Nagradu Nikoli Ćetkoviću uručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, koji je Nikoli ali i ostalim sportistima i sportskim kolektivima čestitao na uspjesima koje su postigli u proteklom periodu.

– Banja Luka je ponosna na sve vas. Svakom vašom medaljom naša Banja Luka više sija, a moja je želja da naš grad tako sija i svake naredne godine i da se uvijek radujemo vašim uspjesima – poručio je gradonačelnik Banje Luke.

On je istakao da je gradska administracija opredijeljena da ulaže u sport, te da se radi na unapređenju sportske infrastrukture, ali da će se i kroz druge aktivnosti koje sprovodi Grad raditi na jačanju sporta kako bi Banja Luka očuvala jedan od svojih epiteta, a to je svakako – grad sporta.

– Banja Luka je moj grad i uvijek će biti moj, ma gdje da se budem nalazio tokom svoje fudbalske karijere, zato mi ovo priznanje mnogo znači. S obzirom na to da sam ja još uvijek mlad – imam 20 godina siguran sam da ću ovaj trenutak pamtiti do kraja svog života – poručio je fudbaler Nikola Ćetković, te se zahvalio žiriju na dodijeljenom priznanju.

Rukometašica Jovana Novaković poručila je da joj mnogo znači ovo priznanje, istakavši da ipak ovo nije samo njeno priznanje, već da ono pripada cijelom klubu, njenim suigračicama, trenerima i svima onima koji su zaslužni za sjajnu sezonu ŽRK „Borac“.

Nagradu Jovani Novaković uručio je predsjednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić.