PREDSJEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da će biti spriječeno da Bošnjaci do kraja ovladaju Federacijom BiH /FBiH/ i od nje naprave bošnjačku federaciju.

Ako se ništa ne dogodi u izbornom zakonu u ova dva mjeseca, a male su šanse da se bilo šta desi, bošnjački narod dominantnom većinom može izabrati i Dom naroda i člana Predsjedništva BiH, što je praktikovao više puta, a to bi značio i kraj BiH kao takve, rekao je Čović.

On kaže da će se Hrvati u BiH morati „ništiti sa onim vjetrovima koji ih nastoje eliminisati i traženju bošnjačkog naroda da ovlada do kraja FBiH i da od nje napravi bošnjačku federaciju“.

-To moramo spriječiti i ja sam uvjeren da ćemo to uspjeti, rekao je Čović, koji je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora /HNS/.

On kaže da danas počinje prvođenja koncepta institucionalne i teritorijalne reorganizacije BiH.

Kako će konačno izgledati taj koncept, kaže Čović, to je pitanje dogovora unutar HNS-a.

-To znači naći rješenja unutrašnje organizacije u BiH, da hrvatski narod može zaštititi svoje interese, da više nikada ne dođemo u situaciju da na ovaj način kao i na prošlim izborima i ovaj put tražimo rješenje za sebe od jedne klasične majorizacije brojnijeg naroda BiH, rekao je Čović.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.