PREDSJEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović očekuje da će do povećanja plata i penzija doći onda kada je Vlada Srpske to i predvidjela, te istakla značaj pregovora u vezi sa ovim pitanjem kako bi se došlo do najboljih rješenja.

Cvijanovićeva je radnicima čestitala prvomajske praznike, te poručila da duboko cijeni ono što oni predstavljaju u Republici Srpskoj, kao i njihovo organizovanje putem sindikata preko kojeg uvijek lakše i jednostavnije dođu do ostvarivanja svojih prava.

– Očekujem da će biti onako kako je Vlada rekla da će biti, ali ukoliko bude bilo kakvog prostor da do povećanja dođe i ranije i da to bude rezultat pregovora mogu samo reći da sam zahvalna i zadovoljna – rekla je Cvijanovićeva novinarima u Gradišci.

Ona je rekla da podržava sve pregovore između Vlade Srpske i socijalnih partnere u vezi sa povećanjem plata.

– Važno je da razgovaramo sa sindikatom i dođemo do zajedničkih rješenja, kao i sa poslodavcima koji moraju biti uključeni, ali isto tako i sa svima drugima koji dobijaju određene podsticaje, subvencije i socijalnu pomoć iz republičkog budžeta – napomenula je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je sindikat tradicionalno dobar partner institucijama Srpske.

– I onda kada se ne slažemo u nekim stvarima, na istoj smo strani, jer nastojimo da napravimo zajednički pomak sindikata i naših institucija, prvenstveno Vlade – rekla je Cvijanovićeva.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.