SEKRETARKA za medije Bijele kuće Karin Žan-Pjer izjavila je za “Foks njuz” da najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića nije moguće izjednačiti sa migrantima koji ilegalno ulaze na teritoriju SAD.

– Kako je moguće da nevakcinisani migranti mogu da ulaze u ovu zemlju, a teniseri svjetske klase ne mogu? – glasilo je pitanje novinara „Foks njuza“ Pitera Dusija.

– Koji teniser svjetske klase – upitala je Žan-Pjer, a kada je dobila odgovor da se radi o Novaku Đokoviću, odgovorila je:

– Kad me već pitate za njega, spisi su poverljivi po zakonu SAD, zbog toga vlada ne može da odgovara na pitanja o individualnim slučajevima i zahtjevima za vizu. Radi očuvanja privatnosti, vlada takođe ne može da komentariše medicinske informacije individualnih putnika, konkretno ovog tenisera – izjavila je Karin Žan-Pjer.

Ona je potom navela je da su slučajevi migranata i Novaka Đokovića „dve različite stvari“, a potom je usljedila nova konstatacija novinara Dusija.

– Kako su to dve različite stvari? Neko nevakcinisan uđe u avion i vi kažete da to nije u redu. Neko uđe u Teksas ili Arizonu nevakcinisan i on može da ostane? – upitao je novinar.

– Nije tačno da stvari tako funkcionišu…Nije baš da neko može da uđe tek tako – odgovorila je portparolka Bele kuće.

Novinar je ponovo izneo činjenice da hiljade migranata dnevno ulaze na teritoriju SAD.

– Upravo to se dešava. Hiljade ljudi prelaze dnevno. Neki se predaju, neke uhvate, desetine i hiljade nedeljno prođu. To se događa – rekao je novinar „Foks njuza“ Piter Dusi.

Usledio je odgovor Karin Žan-Pjer.

– Instalirali smo novu tehnologiju na granicama i postavili protokole sa Meksikom i Gvatemalom kako bismo uhvatili više trgovaca ljudima. Sproveli smo preko 3.000 hapšenja u prva tri meseca kampanje u saradnji sa regionalnim partnerima – izjavila je sekretarka za medije Bijele kuće.

Najbolji teniser Srbije Novak Đoković propustio je Ju-Es open zbog toga što mu prema američkim zakonima kao nevakcinisanom stranom državljaninu nije dozvoljen ulazak na teritoriju SAD.

10 thoughts on “ĐOKOVIĆ GLAVNA TEMA U AMERICI: Iz Bijele kuće zatečeni pitanjima o Novaku, nemaju konkretan odgovor”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *