BORAČKA organizacija opštine Srbac podijelila je po 100 KM za 25 svojih članova, povodom vaskršnjih praznika, a sredstva za ove namjene obezbijedila opština Srbac.

Predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan rekao je da je spisak korisnika pomoći izrađen na osnovu prijedloga mjesnih boračkih organizacija, a podjelom su obuhvaćene sve boračke kategorije.

On je dodao da je uručen i građevinski paket jednom demobilisanom borcu iz Fonda solidarnosti, a nakon Vaskrsa biće uručen i drugi paket, čime će biti zaključena lista korisnika pomoći u okviru prvog kruga programa Fonda.

Plotan je čestitao vaskršnje praznike svim članovima i sugrađanima sa željom da ih provedu u krugu porodice u dobrom zdravlju.

On se zahvalio svima koji su bili u Banjaluci na mitingu podrške za očuvanje institucija Republike Srpske, a protiv odluke Kristijana Šmita.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić rekao je da je podjela pomoći znak pažnje koju opštine i Boračke organizacije prema boračkim kategorijama.

– Opštinska uprava Srbac će u skladu sa svojim mogućnostima pomoći svaku akciju koja je na dobrobit rješavanja problematike članova organizacija i udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskog rata i pojedinaca koji se obrate za pomoć – naglasio je Mitrić.

Novčana pomoć u iznosu od 100 KM podijeljena je i za šest članova Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Sredstva za ovu namjenu obezbijeđena su u saradnji sa opštinom Srbac.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.