U SPECIJALNOJ bolnici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica u Kozarskoj Dubici danas će svečano biti otvoren novoizgrađeni dijagnostički centar i objekat poluintenzivne njege. Novoizgrađeni kompleks otvoriće srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Iz Specijalne bolnice za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Mlječanica kažu da ova ustanova već ima evropski i svjetski nivo, a da će nakon otvaranja novih objekata biti najmoderniji zdravstveno-turistički kompleks u BiH.

Direktor ove ustanove Darko Banjac ranije je rekao da se danas otvara objekat poluintenzivne njege sa 1.100 metara kvadratnih, opremljen najsavremenijim medicinskim uređajima.

– Na raspolaganju su dvokrevetne sobe sa kupatilima, televizorima – rekao je Banjac i dodao da će ovaj objekat početi sa radom 3. maja.

On je napomenuo da je riječ o objektu za koji je 1. juna prošle godine srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik položio kamen-temeljac, što je bio početak izgradnje novog zdravstveno-turističkog kompleksa Mlječanica.

Prema njegovim riječima u dijagnostičkom centru, koji će danas biti otvoren, već se montiraju „CT 128“ uređaji, „hitači“ RTG aparat posljednje generacije, zatim ultrazvuk „noblus“ i „EMG“ aparat.

Banjac je dodao da će se, nakon što osoblje prođe obuku, između 15. juna i 1. jula početi sa radom.

On je napomenuo da će danas biti otvoren objekat tople veze koji će u suštini spajati taj kompleks.

– On je gotov u potpunosti, osim jednog kraka koji će voditi prema hidrobloku – pojasnio je Banjac i dodao da su objekti završeni za 11 mjesec.

(RTRS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.