SRPSKI član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio je da će Vlada i druge institucije Republike Srpske odbiti sve programe koje je u Srpskoj kreirala Velika Britanija.

– Možda ćemo promijeniti i Zakon o javnoj upravi koji je kreirala Velika Britanija i napravićemo naš zakon o javnoj upravi – rekao je Dodik za ATV.

Dodik je rekao da sankcije koje je Velika Britanija uvela njemu i predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović ne zadiru direktno u dejtonski status Srpske, ali da će dovesti do još većih problema u BiH.

Srpski član Predsjedništva BiH ukazao je da se u britanskom Parlamentu i javnom životu probilo nekoliko Bošnjaka koji kreiraju određene odluke, a najpoznatiji eksponent te politike je Arminka Helić, koja je postala baronesa i koja okuplja sve protiv Srba.

On je podsjetio da je Helićeva sponzorisala britansku rezoluciju u Ujedinjenim nacijama kojom je srpski narod trebalo da bude proglašen genocidnim.

Govoreći o Zakonu o imovini Republike Srpske, Dodik je rekao da je imovina stvar koja je presuđena i da sada neko želi da se to vrati u Parlamentarnu skupštinu BiH, što bi značilo da je to zakon koji je u nadležnosti BiH.

– To znači da može svako iz Federacije BiH /FBiH/ da uloži amandman na taj zakon kojim se mijenja karakter imovine u Republici Srpskoj. To nije tako bezazleno pitanje, već je taj zakon suštinsko pitanje – naglasio je Dodik.

On je istakao da pitanje imovine ne može biti predmet razgovora, jer je to završeno na način da Srpska ima 49 odsto teritorije, a FBiH 51 odsto, te da je samo ono što nije izričito dato BiH imovina entiteta.

Komentarišući izjavu poslanika PDP-a u Narodnoj skupštini Jelene Trivić da su sankcije srpskom članu Predsjedništva i predsjedniku Srpske „njihova stvar“, Dodik je rekao da je Trivićeva „duboko involvirana u to“ i da bi najveća greška bila kada bi ona došla na čelo Republike Srpske.

– Ali o tome će odlučivati narod – rekao je Dodik.

Što se tiče SDS-a, kaže Dodik, u toj partiji je značaj broj ljudi koji su patriote i koji su „navučeni od rukovodstva SDS-a u savez sa izdajničkim PDP-om, gdje je sve u funkciji bitanskih obavještajnih interesa“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.