Fudbalski klub Rudar Prijedor imenovao je u potpunosti novo rukovodstvo, a u Upravni odbor ušao je i popularni bosanskohercegovački pjevač Halid Muslimović.

Nakon brojnih finansijskih problema FK Rudar je konačno dobio novo rukovodstvo. Posljednjih mjeseci kasnile su plate igračima pa je čak bilo i štrajka, ali se u Prijedoru nadaju da su stigli bolji dani.

Prijedorčani su večeras dobili i novi Upravni odbor. Održana je izborna Skupština nakon koje su se dogodile brojne promjene.

Na čelu kluba u narednom periodu bit će Stanko Vujković. Vujković je u dva uzastopna mandata bio predsjednik Područnog nogometnog saveza Prijedor, član izvršnog odbora Nogometnog saveza RS, kao i delegat na utakmicama Premijer lige BiH.

Novi predsjednik trenutno obavlja dužnost generalnog direktora RŽR Ljubija, koji je uz Grad Prijedor i glavni finansijer premijerligaša iz grada na Sani.

U Upravni odbor kluba ušao je i popularni bh. pjevač folk muzike Halid Muslimović koji je rođen u Prijedoru i oduvijek je bio poznat kao nogometni ljubitelj. Čak je i prema podacima specijalizovane stranice Transfermarkt registrovani nogometni menadžer, iako u svojoj agenciji nema nijednog nogometaša.

Upravni odbor kluba činit će Mladen Jelača, Dražen Vrhovac, Žarko Kovačević, Halid Muslimović, Aleksandar Topić, Ognjen Hrnjak, Aleksandar Savić i Zoran Šormaz.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *