Policija SAD je identifikovala osumnjičenog za pucnjavu u metrou u Bruklinu pošto su na mjestu događaja pronašli kreditnu karticu koja je korištena za iznajmljivanje teretnog kombija U-Haul, izjavila su za CNN dva izvora.

Teretni kombi U-Haul za koji policija kaže da je “povezan” sa pucnjavom također je lociran u Bruklinu.

CNN je izvjestio da su istražitelji u Njujorku tražili U-Haul koji je navodno bio povezan sa pucnjavom u metrou, prema internim imejlovima NIPD u koje je CNN imao uvid. U imejlovima nije navedeno kako je kombi povezan sa pucnjavom.

Vlasti su na današnjoj konferenciji za mediji dali opis muškarca za kog se vjeruje da je počinio zločin u metrou, a zatim pobjegao sa lica mjesta. Navodno je u pitanju Afroamerikanac, visok oko 180 centimetara, krupnije građe, koji je nosio zeleni prsluk i sivu duksericu sa kapuljačom.

Istražitelji imaju snimak mobilnog telefona od očevidca koji prikazuje osumnjičenog, rekao je za CNN izvor iz policije.

Podsjetimo, naoružani napadač bacio je danas dimne bombe i otvorio vatru na stanici metroa u Bruklinu, u Njujorku. Prema posljednjim informacijama, 16 judi je povređeno, od kojih se petoro nalazi u kritičnom stanju. Svima njima pruža se pomoć u lokalnim bolnicama.

Incident u Bruklinu se ne istražuje kao teroristički čin, saopštao je komesar policije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.