PREDSJEDNIK PDP-a Branislav Borenović izjavio je da se mora tražiti rješenje za novonastalu situaciju u BiH u kojoj interes Republike Srpske ne smije biti devastiran i ugrožen.

– Republika Srpska ima dejtonsku poziciju koja je verifikovana međunarodnim ugovorom kojeg treba čuvati i na mudar i odgovoran način rješavati sve izazove i otvorena pitanja – istakao je Borenović na današnjoj konferenciji za novinare u Banjaluci.

– Uvjeren sam da se svako otvoreno pitanje u BiH može riješiti, jer iza nas se nalazi narod i Republika Srpska sa svojom ustavnim pozicijama – istakao je Borenović.

On je rekao da je protiv nametanja odluka visokog predstavnika koje imaju zakonsku snagu.

– Republika Srpska ne može ostati bez imovine. To pitanje treba riješiti kroz domaće institucije određenim zakonskim rješenjima – istakao je Borenović.

Govoreći o predstojećem narodnom skupu pod sloganom „Sloboda“ kojeg u Banjaluci 20. aprila organizuje Boračka organizacija Republike Srpske radi borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane, Borenović je mišljenja da to nije skup boraca, već skup SNSD-a.

On tvrdi da najveći dio boračkih udruženja odbacuje učešće na, kako kaže, stranačkom skupu SNSD-a.

Izvor: SRNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *