U SELU Duži, na južnom dijelu grada Trebinja, u utorak oko 13 časova je izbio šumski požar koji su monahinje istoimenog manastira primijetile ubrzo po izbijanju, a vatrogasci blagovremeno intervenisali, pa je, zbog blizine magacina sa municijom Oružanih snaga BiH, srećom izbjegnuta prava katastrofa.

– Monahinje manastira Duži su nas pozvale oko 13 časova i mi smo odmah krenuli na teren, pa smo vatru, koja je plamtjela između manastira i vojnih objekata, ugasili za oko pola sata, koliko nam inače treba vremena kada se požar primijeti na vrijeme i kada imamo blagovremenu i preciznu dojavu – kaže Zdravko Kašiković, komandir Vatrogasne jedinice Trebinje.

Ovoga puta nije bilo udara groma, niti su temperature i suša pogodovale da sitna varnica zapali vatru, a mještani Duži i okolnih sela sumnjaju na jednu istu osobu kod izbijanja svakog od sitnijih požara u ovom dijelu opštine.

Mještani kažu i to da, iako se neko naoružanje izmještalo iz magacina Oružanih snaga BiH u Dužima, poznato je ipak da su tu i dalje tone minsko-eksplozivnih sredstava i da bi se upravo u ovom dijelu opštine trebalo biti naročito oprezno.

Zbog bojazni da bi eksplozije ovih skladišta mogle izazvati katastrofu širih razmjera i mještani su naročito oprezni kada su u blizini kasarne.

One thought on “IZBJEGNUTA KATASTROFA U TREBINJU: Izbio požar između manastira i vojnih objekata”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *