POLITILOG Nenad Kecmanović rekao je da je zanimljiva koincidencija da je neposredno nakon što su snage EUFOR-a, udvostručene samovoljnim dolaskom britanskih SAS-ovaca u BiH, koji patroliraju ulicama Banjaluke da bi “pojačale bezbjednost građana Srpske”, otkrivena opasnost po srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Kecmanović ukazuje da je još zanimljivije da su u razmaku od svega nekoliko dana Britanci stavili Dodika i na „crnu listu za odstrel“.

– Ali nemojte sad da pomislite da mu Britanci direktno rade o glavi. Ukoliko se eventualno otkrije ko je bio opasna bezbjednosna prijetnja lideru Srpske, ispostaviće se da je to bila grupa isilovaca povratnika. Nikada nećemo zvanično saznati ko ih je angažovao, iako nezvanično već znamo. Dodik je upro prstom na njih rekao je Kecmanović.

Kecmanović je istakao da je sve što uradi Kristijan Šmit međunarodnopravno ništavno, jer on nije visoki predstavnik s obzirom da na tu funkciju nije izabran.

On smatra bi ulazak u NATO praktično bio dobrovoljni pristanak na vojnu okupaciju SAD, odnosno „put u dobrovoljno ropstvo“.

Kecmanović ističe da to objektivno ne odgovara ni Bošnjacima, ali da je „spolja generisana mržnja i princip zavadi pa vladaj dovela dotle da su Šmit i Jens Stoltenberg bošnjačka braća, a Dodik i Dragan Čović, Zoran Milanović i Aleksandar Vučić neprijatelji“.

– Šta reći za narod koji je spreman da se odrekne prava na svoju državu i prava da demokratski bira svoju vlast, te svoju slobodu i samostalnost žrtvuje da bi ih NATO štitio. Od koga? Od susjednih država i srodnih naroda koji govore isti jezik, što po evropskim kriterijuma znači da pripadaju istoj naciji – rekao je Kecmanović.

Kada vam se NATO jednom useli u kuću, kaže Kecmanović, imate samo formalno pravo da ih iselite.

– Ako se pobunite, oni mogu svoje snage da udvostruče ili utrostruče. Ako dođu u BiH više neće vladati ni Bošnjaci, ni Srbi, ni Hrvati nego generali NATO, preciznije Stejt department i Pentagon. Vidjeli smo kako to izgleda u Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori – rekao je Kecmanović.

On je istakao da im srpski član Predsjedništva BiH smeta zato što neće u NATO, jer bi im to, kako kaže, riješilo sve probleme u BiH.

– A onda tu je i Dodikovo vraćanje ustavnih nadležnosti, dok su oni bili naumili da ih otimaju sve do posljednje. I to bi im riješilo sve probleme u BiH, ali sporije i teže zbog lokalnih otpora – rekao je Kecmanović.

Ako Srpska bude vraćala nadležnosti, kaže Kecmanović, BiH jedino i može da bude neutralna, a to opet zavisi od jedinstva naroda, poslanika u parlamentu te hrabrog i odlučnog vođstva.

Kecmanović je ocijenio da stranci sabotiraju direktne komšijske dogovore u BiH da bi imali argument da vječito ostanu.

Izvor: GlasSrpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.