DANAS je održana vanredna sjednica na kojoj su prisustvovali sportski radnici RK Borac m:tel, KK Borac Banjaluka, ŽRK Borac, OK Borac i ŽOK Borac, a sve sa ciljem da izraze svoje nezadovoljstvo zbog zauzetosti dvorane koja je dugogodišnji problem u gradu na Vrbasu.

Ovo je kap koja je prelila čašu i na udaru smo svi i rukomet, košarka i odbojka, jer evo samo u septembru gubimo 20 dana i moramo se snalaziti za neke alternativne dvorane i termine što je nemoguće u Banjaluci koja je limitirana sa dvoranama – istakao je Vladimir Branković pa dodao:

– U ovakvim uslovima se ne može raditi, došli smo do toga da početak sezone dočekujemo u drugim dvoranama, da treniramo na drugim podlogama koje su magnet za česte povrede naših igrača i oni ne mogu konstantno mijenjati dvorane i gradove. Prošle godine smo trenirali i u Čelincu i Laktašima, ali to nije rješenje. Mi rizikujemo povrede naših igrača zarad lošeg sistema. Poražavajuća je činjenica mi čitav septembar nećemo igrati prvenstvene utakmice u dvorani Borik.

Darko Savić, trener ŽRK Borca naglašava da nije problem samo održavanje „Sajma knjiga“

– Teško je u narednih devet dana naći neku drugu opciju, a odmah nakon toga dolazi turnir iz neolimpijskog sporta koji nas opet „protjeruje“ na četiri dana i ti turniri se konstantno nastavlja i mi sigurno početak sezone nećemo igrati u našoj dvorani. To se sve nastavlja pred kraj godine na Novogodišnjem turnir i ne shvatam zašto se i te utakmice moraju održavati u dvorani Borik.

Klubove niko nije pitao za mišljenje, a mi ulažemo ogromnu količinu energije i finansijskih sredstava da bi nešto napravili i onda dođemo u situaciju da dobijemo mejl u kojem ti piše da je dvorana zauzeta i da se trebaš snaći.

Ističe da razmišljanje pojedinih ljudi da ako su neki prije griješili, pa možemo i mi nije dobra

– Nikoga ne kritikujmo, samo tražimo da nas neko sasluša i da se pokuša naći riješenje kako bi sportska udruženja i klubovi trpili manju štetu. U komisiji za dođelu korištenja dvorane moraju da budu uključeni klubovi koji bi mogli u budućnosti da utiču na dođeljivanje takvih odluka. Pitam se da li je potreban sport gradu i da li je iko svjestan činjenice da smo mi prošlu godinu trenirajući u Kampusu jer nam je dvorana bila oduzeta i zbog česte promjene podloge zaradili povredu Lane Lončar koja nas je koštala 40 hiljada maraka. Slična situacija je sa Anđelom Stojanović, najboljim igračem lige koja se povrijedila na zimskoj pauzi jer nismo imali mjesec dana gđe trenirati pa smo opet išli u Kampus u hangar. Mi igramo derbi protiv ekipe Hadžića, ali ne znamo gđe, jer je „Borik“ zauzet, a i dvorana Centar koja nam je bila alternativa. Potrebno nam je sad da nađemo grad, a ne dvoranu u kojoj ćemo igrati.

Predstavnik Odbojkaških klubova Borac Aleksandar Dakić podržao je kolege.

– Nikom od nas ne smeta ni Sajam, ni turniri borilačkih vještina ni turnira u malom fudbalu, mi samo tražimo od onih koji su zaduženi za ovo što se dešava da nađu riješenje, da sjednu sa nama i da se dogovorimo. Mi sljedeću sedmicu nemamo termina i moramo se snalaziti i plaćati druge dvorane kojih nema, nije problem ni platiti nego je problem što nema adekvatne dvorane.

Ispred Košarkaškog kluba Borac oglasio se predsjednik Milan Đajić

– U našem slučaju košarkaški klub neće moći nijednu pripremnu utakmicu odigrati u dvorani već idemo u Gradišku i Čelinac. Mislim da postoji sistemsko rješenje da se ovo riješi ako bude volje u opštinskoj administraciji. Neke organizacije treba prebaciti u druge dvorane i našlo bi se mjesta za sve. Ovđe je u pitanju interes sporta, omladine i ništa drugo. Treba da sjednu sa nama da porazgovaramo i nađemo riješenje koje će zadovoljiti sve – zaključio je Đajić.

Predstavnici klubova odlučili su zajedno sastaviti i poslati dopis Gradu, da se što prije pronađe riješenje za ovaj problem.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *