Redovni profesori i drugo medicinsko osoblje će raditi na Medicinskom iako su uposleni u Domu zdravlja, Općoj bolnici ili nekoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi.

Elmedin Konaković (Narod i ppravda) kazao je da je jedan veoma važan dio ovog zakona, a koji žele opstruirati zastupnici iz SDA zbog direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović.

Kad vas otjeraju sa KCUS-a prestajete biti profesor na Medicinskim fakultetu

– Ima jedan dio zakona za nas jako važan, za koji nikada u ovoj sali nije postojala hrabrost jer bi strukture obavještajne i parabavještajne SDA zaustavljale taj proces koje su smatrale važnijim od svih drugih procesa, a taj je da vas onog trenutka kad vas otjeraju sa KCUS-a prestajete biti profesotr na Medicinskim fakultetu. Kost u grlu im je, pored svih ovih procesa koje treba da se dese u visokom obrazovanju, jer izmjenama zakona, kao što je i u svim drugim zemljama, nastavne baze neće biti autokratska utvrda nikome – kazao je Konaković.

Dodao je da će redovni profesori i drugo medicinsko osoblje moći raditi na Medicinskom iako su uposleni u Domu zdravlja, Općoj bolnici ili nekoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi jer je riječ o kvalitetnom pojedincu, u koje je država uložila da se školuju, a oni bi prestali učiti djecu jer su se zamjerili Sebiji Izetbegović.

Niko mu ne vjeruje

Mahir Dević (SDA) je rekao da Konakoviću više ne vjeruje niko, pa čak ni koalicione kolege.

– Nama je satisfakcija kada vidimo da tom čovjeku ne vjeruju. Ove obmane, naučeni spinovi neće promijeniti mišljenje o tome – kazao je Dević.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *