Predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković dao podršku N1 i Sport klubu.

“Napad režima na N1 i Sport klub nije slučajnost i nema nikakvu ekonomsku argumentaciju. Isti je to pritisak koji gledamo u Srbiji od Vučića i njegovog režima. Jedna od rijetkih tv stanica na kojim opozicija ima prostor da govori.
Novinari znaju biti oštri, ponekad neugodni, al’ aršini su uglavnom isti prema svima. Nikad nam iz BH Telecoma nisu odgovorili na pitanja o aranžmanu sa Pinkom, aranžman naravno i dalje traje, nije rukovodstvu upitan. Zato priča o ekonomskom aspektu nema smisla. Spremni da zbog kontrole medija ugase signal na kojem treba da gledamo mušku košarkašku reprezentaciju na EP, košarkašice na Svjetskom. Spremni zbog politike na svaku moguću destrukciju. Za nas ništa novo, od početka o tome govorimo. Umjesto utakmica na Evropskom, režim nam nudi Zadruge i Farme. I sve to naravno plaća našim parama. Neće dugo. Kad preuzmemo vlast na nivou Federacije, ako Bog da, i kad u javna preduzeća dovedemo ozbiljan menadžment, mijenjaće se ove bolesne odluke.” napisao je predsjednik Naroda i Pravde na svom Facebook profilu.

Podrška televiziji N1 stiže sa svih strana nakon najave BH Telecoma da će obustaviti emitovanje najgledanije informativne televizije u BiH u okviru svog servisa Moja TV. Tim činom stotine hiljada građana BiH neće biti u mogućnosti pratiti naš program. Izbacivanjem kanala Sport klub iz ponude građane BiH će uskratiti i za mogućnost da prate i navijaju za reprezentativnu selekciju na nadolazećem prvenstvu Evrope u košarci kao i za mnoge druge sportske sadržaje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *