Navodna Bećirovićeva izjava podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama, a nakon svega oglasio se i predsjednik Naroda i pravde.

Na društvenim se mrežama pojavila navodna poruka bivšeg kantonalnog ministra Hajriza Bećirovića , inače osuđivanog bivšeg stranačkog kolege Elmedina Konakovića iz vremena članstva u SDA.

Navodna Bećirovićeva izjava podigla je veliku prašinu na društvenim mrežama, a nakon svega oglasio se i predsjednik Naroda i pravde.

„Napadi, laži i spinovi botova i trolova u ramazanu su još žešći. Stranačka armija like & share pojačala.

Kruži neka montirana slika kako mi je bivši ministar u Kantonu Sarajevo priznao status branitelja, a ja to ko biva nisam bio, izmislio sam. Znaju oni da to po zakonu ne može kantonalni ministar, al’ nema veze, share & like na sve strane. Znaju oni dobro i gdje sam bio 1476 dana, od toga pola godine maloljetan.

Nisam ranije pisao puno o svom ratnom angažmanu, nisam branio svoju domovinu da od toga pravim marketing, branio sam jer su nam agresori došli na brda iznad kuće, par stotina metara vazdušne linije.

Branio sam je jer volim. Sad bi stranački sistem da mi to ospori, negira, da mi zabrani da o tome govorim. Jedan naš kolega napisao je knjigu. ‘Lov na neljude’. Detaljno opisao neke događaje iz rata. Tijekom rata bio bezbjednjak u jedinici.

U knjizi su moji maloljetni saborci, Kenga, Muha, Zama, Sapko, Admir i još mnogo starijih kolega. Jer istinu govore i pišu ljudi, ne pišu stranke, to je zabluda“, poručio je Konaković.

6 thoughts on “KONAKOVIĆEV RATNI PUT „ZAPALIO“ DRUŠTVENE MREŽE: „Napadi, laži i spinovi botova i trolova u ramazanu su još žešći…“”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.