MINISTAR spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i institucije Republike Srpske u vremenu globalnih izazova vode odgovornu politiku, štite domaću proizvodnju i brinu o svakom privredniku u Srpskoj.

– Posljednji primjer je obezbjeđivanje programa podrške Vlade Mađarske privredi Republike Srpske, što je rezultat dogovora srpskog člana Predsjedništva Dodika i mađarskog premijera Viktora Orbana. Zahvaljujući Dodiku, privrednici iz svih lokalnih zajednica u Srpskoj će imati na raspolaganju bespovratna novčana sredstva za unapređenje poslovanja – poručio je Košarac.

Košarac je danas u Gradišci prisustvovao svečanosti povodom početka realizacije mađarskog programa podrške privredi Republike Srpske.

– Dobre i prijateljske veze sa mađarskim premijerom Orbanom dokazuju da je Milorad Dodik lider regionalne saradnje koji bez zadrške promoviše ekonomsko povezivanje i privredni razvoj – poručio je on.

Prema njegovim riječima, svaki građanin Republike Srpske svjedok je kontinuiranog napora i truda, koji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i institucije Republike ulažu u poboljšanje uslova života, ali i očuvanje i pozicioniranje Republike Srpske na regionalnom, evropskom i svjetskom nivou.

– Bespredmetno je komentarisati tendenciozne i lažne optužbe opozicije da Dodik vodi Republiku Srpsku u izolaciju i siromaštvo. Realnost ih demantuje na svakom koraku, što smo vidjeli i danas u Gradišci. Od ovog programa pomoći korist će imati privrednici iz svih opština u Republici Srpskoj, bez obzira na to da li njihovo rukovodstvo čine ljudi iz SDS-a, PDP-a ili bilo koje druge političke partije – rekao je Košarac.

On je upitao kakvim rezultatima se mogu pohvaliti opozicioni lideri, šta su konkretno uradili za srpski narod, za Republiku Srpsku, za svakog njenog čovjeka?

– Jedino što Šarović i ostatak opozicione ekipe znaju jeste da poput malog Mujice skakuću po zapadnim ambasadama, koje im utvrđuju političku agendu – zaključio je Košarac.

(Srna)

One thought on “KOŠARAC: Dodik i institucije Srpske vode odgovornu politiku”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *