NAČELIK opštine Kostajnica Nikola Janjetović rekao je da će ova lokalna zajednica sa 3.000 KM pomoći opštini Ljubinje koju je nedavno pogodio snažan zemljotres.

Janjetović će sutra posjetiti Ljubinje i sastati se sa načelnikom Stevom Drapićem.-Opština Kostajnica preživjela je snažan zemljotres krajem 2019. godine i znamo sa kakvim se teškoćama susreću stanovnici i uprava opštine LJubinje. Zato smo tu da među prvima pomognemo da se što bezbolnije i brže prebrodi ovaj težak period, rekao je Janjetović.

On je dodao da će Drapiću, na osnovu iskustva sa posljedicama zemljotresa, ponuditi i svaku drugu vrstu pomoći.

Štetu nakon nedavnog zemljotresa do sada je prijavilo 111 stanovnika Ljubinja, au zemljotresu je oštećeno je sedam objekata javnih institucija.

Načelnik Drapić je rekao da je budžet opštine LJubinje mali i da sa njim ne bi mogli sanirati posljedice zemljotresa.

On je potvrdio da je veliki broj opština i gradova ponudilo pomoć, koju su odmah nakon zemljotresa najavili srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Srpske Radovan Višković.

U petak, 22. aprila, uveče zemljotres jačine 5,8 stepeni Rihterove skale pogodio je region Berkovića. U Stocu je jedna žena preminula od posljedica zemljotresa, a pričinjena je šteta u nekoliko lokalnih zajednica.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.