BJELORUSI nemaju pravo da ne podržavaju Rusiju, zemlje su uvijek bile zajedno, Zapad neće moći da ih razjedini, izjavio je predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

– Uvijek smo bili zajedno, uvijek smo bili ujedinjeni. Nećete moći da nas raskomadate i razjedinite – rekao je Lukašenko na ceremoniji polaganja vijenaca i cvjeća na Spomenik pobjede u Minsku, obraćajući se zapadnim zemljama.

Bjeloruski lider je istakao da će Minsk „na svaki mogući način podržavati Rusiju“.

Prema njegovim riječima, Kijev treba da se zamisli, jer su na Zapadu već podelili Ukrajinu na dijelove.

– Ukrajina treba da se zamisli da ne bi došlo do toga da mora da nam se obraća kako bi sačuvala integritet i jedinstvo ukrajinske države – rekao je on.

On je istovremeno čestitao ukrajinskom narodu godišnjicu pobjede u Drugom svetskom ratu i dodao da zahvalnost Bjelorusa svim
Ukrajincima-veteranima nikada neće zavisiti od političke situacije.

Lukašenko je istakao da „u ovim teškim vremenima, ne samo za Ukrajinu, već za cijelu Evropu, mi kao nikada do sada osjećamo vrijednost mira i stabilnosti“.

– Tragični događaji koji su se odigrali na tlu Ukrajine svedoče da strašno iskustvo stečeno u prvoj polovini 20. vijeka nekome ništa ne znači. Sovjetski narod je na svojim plećima iznio ogroman teret bola i stradanja, obezbjeđujući odlučujuću ulogu u pobjedi nad fašizmom, oslobođenju cijelog svijeta od fašizma. I danas niko nigde ne može da iskrivi istorijsku istinu i umanji ulogu naših predaka u pobjedi nad ovom najezdom – ocijenio je predsednik.

Lukašenko je takođe čestitao ruskom kolegi Vladimiru Putinu godišnjicu pobjede sovjetskog naroda u Drugom svjetskom ratu i poručio da će Minsk i Moskva zajedno moći da daju dostojan odgovor savremenim izazovima.

(Sputnjik)

3 thoughts on “LUKAŠENKO ODGOVORIO ZAPADNJACIMA: Minsk će na svaki način podržavati Rusiju”
  1. levitra captopril jelfa ulotka The International Criminal Court has issued arrest warrants for Sudanese President Omar Hassan al Bashir and some aides on charges of masterminding war crimes in Darfur brand cialis online HER 2 positive patients had tumors with significantly greater size 2 cm and higher disease grade 2 3 compared with HER 2 negative patients Table 2

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *