NA području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u prva tri mjeseca ove godine evidentirana su 93 krivična djela, šest manje u odnosu na isti period lani, a 91 djelo je rasvijetljeno, izjavio je načelnik ove uprave Bojan Škorić.

Škorić je na konfereciji za novinare naveo da su evidentirana 73 narušavanja javnog reda i mira, što je za 39 više u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

-Povećan je broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda za 17,1 odsto, odnosno sa 111 na 130 nezgoda. U prva tri mjesec ove godine u četiri saobraćajne nezgode smrtno su stradala četiri lica, a u istom periodu prošle godine u jednoj saobraćajnoj nezgodi poginula su dva lica, naveo je Škorić.

On je ocijenio da je stanje bezbjednosti na području Policijske uprave Gradiška zadovoljavajuće, dodajući da je u prva tri mjeseca evidentirano 11 migranata, dok su u istom periodu prošle evidentrano 344.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Bojan Mišetić naveo je da je od evidentirana 93 krivična djela, 75 djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, šest iz oblasti zloupotreba opojnih droga, četiri iz oblasti privrednog kriminaliteta i osam iz oblasti beszbjednosti saobraćaja.

Evidentirano je 35 krivičnih djela protiv imovine, od kojih su 34 rasvijetljena, dodao je Mišetić.

Načelnik Odjeljenja policije Policijske uprave Gradiška Dejan Trifković rekao je da je u prva tri mjeseca ove godine evidentirano 87 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je 43 prekršaja više u odnosu na isti period prošle godine.

-Prekršaji su sankcionisani podnošenjem 15 zahtjeva za pokretanjem prekršajnog postupka i izdavanjem 78 prekršajnih naloga. Prekršaje je počinilo 98 livca, među kojima su po četiri povratnika i maloljetnika, naveo je Trifković.

On je pojasnio da je povećanje broja evidentiranih prekršaja rezultat pojačanih aktivnosti policije, dodajući da je riječ o više prekršaja koji se odnose na konzumiranje opojnih droga, prosjačenje, držanje opasnih životinja bez nadzora i tuče i fizičke napade.

Trifković je istakao da su od ukupno evidentiranih 130 saobraćajnih nezgoda, 33 nezgode bile sa poljedicama po lica.

-Osim četiri smrtno stradala lica, sedam je teško, a 36 lica lakše povrijeđeno, dodao je Trifković.

U prva tri mjeseca 2022. godine u saobraćaju na području Policije uprave evidentirano je 4.345 prekršaja, a iz saobraćaja je isljučeno 80 vozila i 231 vozač, od kojih 180 zbog vožnje pod uticajem alkohola.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *