PREDSJEDNIK Hrvatske Zoran Milanović danas je izjavio da će na samitu NATO-a staviti veto na ulazak Finske u alijansu dok ne budu riješena pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini.

-Mi imamo jednu stranu koja je izdajnička, ljudi s privatnim motivima plus što me mrze. To će morati objasniti javnosti. To će biti pritisak na Hrvatsku, ovi su kupljeni, rekao je Milanović.Za Vladu Hrvatske je rekao da je izdajnička.

-Izdaju Hrvate u BiH, a taj narod tamo traži jako malo, samo osnove, državu gdje se poštuju nacionalna prava. U BiH se očekuje da se ignoriše činjenica da postoje Hrvati, Srbi i Bošnjaci pa da Bošnjaci mogu preglasati Hrvate. Za ovo smo se pripremali, popićemo ih intelektualno, mene neće slomiti. Igraju na izdajničku vladu. Ja ne želim biti simpatičan u Briselu, nije me briga, to su tamo bezveznjaci“, rekao je Milanović.

Kazao je kako je 2014. odbio mjesto u Briselu jer mu je „bilo neugodno otići na platu od 20.000 evra.“

-Ovi dani su jako važni, ne odustajem od svog stava, znam da ga većina Hrvata podržava. Ja se borim mirnim sredstivma, to su naša vitalna prava, to je pola miliona Hrvata u BiH. Ja sam, rekao je Udbašenković, (član Predsjedništva BiH Željko) Komšićev jaran. Ja sam to bio, ljudima pristupam naivno. Kad sam vidio da je džeparoš i lopov, doviđenja, rekao je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *