Dodao je i da posebno iznenađuje činjenica da je istraga proširena na policijske službenike koji nikakve operativne odgovornosti nisu imali prilikom ovog događaja.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara oglasio se povodom podizanja optužnice protiv Ejupa Ganića, Zaima Backovića, Hamida Bahte, Hasana Efendića, Fikreta Muslimovića, Jusufa Pušine, Bakira Alispahić, Enesa Bezdroba, Ismeta Dahića i Mahira Žiške, a u slučaju “Dobrovoljačka”.

Čampara je izrazio vjerovanje da će i optuženi u ovom slučaju, baš kao što je to i u slučaju komandanta Dragana Vikića, dokazati svoju nevinost pred Sudom BiH, te da će na taj način pravda biti zadovoljena.

Dodao je i da posebno iznenađuje činjenica da je istraga proširena na policijske službenike koji nikakve operativne odgovornosti nisu imali prilikom ovog događaja, te da je ovo još jedan pokušaj izjednačavanja žrtve i agresora.

Čampara svoje saopćenje zaključio riječima da nkakve montirane optužnice ne mogu izbrisati 11.000 ubijenih Sarajlija od toga čak 1.600 djece.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.