ZA NEKOLIKO sedmica vladajuća koalicija na čelu sa SNSD-om predstaviće kandidate za predstojeće opšte izbore.

Nikada sa kandidatima nismo žurili kao što to trenutno radi opozicija samo da bi se nešto pričalo. Naša politika ostaje jasna, jačanje i očuvanje Republike Srpske, kaže Željka Cvijanović.

– Ne vidim neku potrebu da mi pratimo nešto što radi opozicija koja nema nikakve druge konkretne aktivnosti i poslove i političkom smislu, osim da napada vladajuće i da izlazi sa kandidatima. Mi se u tome zaista razlikujemo – rekla je Željka Cvijanović, potpredsjednik SNSD-a.

Koliko kandidata, za šta i ko bi to mogao biti, od PDP-a i SDS-a već mjesecima različite izjave. Uzdanica PDP-a Jelena Trivić od SDS-ovog Mirka Šarovića očekuje da njihov kandidat ipak neće biti za predsjednika Republike, što do danas od njega ipak nije jasno rečeno.

– Gospodin Šatović je vrlo jasno rekao što možete provjeriti na zvaničnim nalozima SDS-a da će oni dati jednog od dva kandidata za jednu od dvije pojedinačne funkcije, kao što smo mi rekli da ćemo dati kandidata za jednu od dvije funkcije – rekla je Jelena Trivić, potpredsjednik PDP-a.

Situacija u opoziciji je daleko od složne, to često kažu i oni koji su s njima u istom košu. Najčešće ih kritikuje Nebojša Vukanović, koji smatra da kandidat SDS-a za srpskog člana Predsjedništva BiH, pored njega, nema baš velike šanse.

– Postoji mogućnost da se ja kandidujem za srpskog člana Predsjedništva kao neki treći nestranački kandidat, a sigurno bih ja svojom kandidaturom doprinio da bi mnogo više ljudi glasalo za mene, nego za nekog hipotetičkog kadra SDS-a – rekao je Nebojša Vukanović, Lista za pravdu i red.

Vladajuća koalicija trenutno nema vremena za igrarije kojima se bavi opozicija, kažu iz SNSD-a. Jasno je zbog čega oni imaju vremena za takve stvari, poručuje Dušica Šolaja.

– Za razliku od nas, opozicione političke partije već odavno licitiraju sa imenima potencijalnih kandidata za pojedinačne funkcije. Ono čemu svjedočimo jesu disonantni tonovi i međusobni obračuni među njima – poručila je Dušica Šolaja, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini.

Jedinstva unutar opozicije nema, odavno je jasno. Teško se onda može očekivati da će ga ikada biti između njih i vladajuće koalicije. Još jedan pokušaj da zajedno rade u interesima Republike Srpske nedavno je propao u Narodnoj skupštini, kada opozicija nije podržala veto Milorada Dodika, čime su napravili prvi korak za prenos nadležnosti na nivo BiH.

Izvor: ATV

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *