U SNAŽNO zemljotresu koji je pogodio BiH poginula je jedna osoba iz Stoca, a tri su povrijeđene, dok su četiri osobe iz Čapljine zatražile ljekarsku pomoć zbog lakših povreda, izjavio je portparol Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona Pero Pavlović.

Pavlović je naveo da je riječ o zemljotresu magnitude 6,1 stepen po Rihteru i da se veliki broj lica prošle noći javljao domovima zdravlja i policiji zbog napada panike.

Kada je riječ o materijalnoj šteti, Pavlović je naveo da će ona tek biti evidentirana, te da se zasad zna da ima oštećenih objekata u Stocu i nekoliko objekata i automobila u Čapljini.

– Još je prerano govoriti o iznosima pričinjene štete, jer je sada potrebno da na lice mjesta izađu komisije lokalnih samouprava. Oni će to učiniti tokom dana i u narednim danima napraviti izvještaj o iznosima štete u svakoj od jedinaca lokalne samouprave koje su stradale u zemljotresu – rekao je Pavlović.

Iz Civilne zaštite HNK saopšteno je da je prilikom zemljotresa nastala materijalna šteta na ruševnim objektima, te odroni na putnim pravcima Stolac-Mostar, Stolac-Neum, Stolac-Ljubinje i Stolac-Berkovići.

Radnici komunalnog preduzeća i vatrogasci iz Stoca raščišćavali su saobraćajnice po gradu usljed pada žbuke i kamenja sa ruševnih zgrada.

Na više objekata na području Čapljine nastala je materijalna šteta, kao i na više parkiranih vozila, usljed pada crijepa.

Na području Mostara, u Titovoj ulici, došlo je do manjeg urušavanja cigle i građevinskog materijala s krova objekta na saobraćajnicu, bez posljedica.

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar su nakon brze intervencije omogućili nesmetano odvijanje saobraćaja.

Epicentar sinoćnjeg zemljotresa bio je na području opštine Berkovići.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.