U duhu bratske ljubavi i poštovanja svim muslimanima upućujemo srdačne čestitke i želimo da Ramazanski bajram proslave u zdravlju, miru, ljubavi i svakom dobru, naveo je patrijarh Porfirije.

Patrijarh Porfirije čestitao je Ramazanski bajram, objavila je Srpska pravoslavna crkva.

– U duhu bratske ljubavi i poštovanja svim muslimanima upućujemo srdačne čestitke i želimo da Ramazanski bajram proslave u zdravlju, miru, ljubavi i svakom dobru – naveo je patrijarh Porfirije u čestitki.

Naveo je da su se „u proteklom periodu muslimani postom, molitvom i činjenjem dobrih djela pripremali za proslavu velikog islamskog praznika – Ramazanskog bajrama“.

– Istinski vjernik zna da onaj koji ljubi Boga ljubi i bližnjega svoga, a bližnji su nam svi oni sa kojima se susrećemo na svom životnom putu bez obzira na vjeroispovijest, jer smo svi porijeklom od istih praroditelja Adama (Adema) i Eve (Have) – dodao je patrijarh Porfirije.

– Pozdravljamo braću muslimane u ljubavi Božjoj sa osjećanjem iskrenog prijateljstva i poštovanja – naveo je patrijarh Porfirije, a prenijela Srpska pravoslavna crkva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.