MINISTAR inostranih poslova Bisera Turković i član Predsjedništva BiH Željko Komšić pozdravili su novi udar na Republiku Srpsku.

Naime, Turkovićeva je na svoj Fejsbuk profilu, komentarišući korištenja bonskih ovlaštenja, napisala da je Šmitova odluka bila očekivana. Ovaj licemjerni vid podrške, Turkovićeva „opravdava“izjavom da je poništavanje Zakona o nepokretnoj imovini Srpske „očekivana, zakonita i neophodna odluka“.

– Vjerujem da će i ova odluka, kao i one jučerašnje, biti još jedan jasan signal i poruka da se obustavi i poništi svaki drugi pokušaj da se pravnim nasiljem i zloupotrebom entitetskih institucija podriva država, njene nadležnosti, institucije i postignuti napredak. To je preduuslov za nastavak reformskih procesa i efikasan rad na rješavanju brojnih izazova sa kojima se suočavaju građani BiH – napisala je Turkovićeva.

‼️Odluka visokog predstavnika Christiana Schmidta da poništi Zakon o nepokretnoj imovini RS je očekivana, zakonita i…

Posted by Bisera Turkovic on Utorak, 12. april 2022.

Biseri se u likovanju pridružio i član predsjedništva BiH Željko Komšić, koji je Šmita prije samo nekoliko dana pozvao da suspenduje ovaj zakon ili odstupi s funkcije.

– Između toga da postupi ili odstupi, Šmit je ipak odabrao da postupi, iako to nije dovoljno, jer mora poništiti sve antistavne zakone a ne samo antiustavni zakon o nepokretnoj imovini RS – kazao je Komšić za Kliks.

Podsjećamo, Kristijan Šmit upotrijebio je danas bonska ovlaštanja i poništio Zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske.

7 thoughts on “POLITIČKO SARAJEVO PODRŽALO UDAR NA SRPSKU: Bisera i Komšić slave odluku Šmita”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.