MINISTAR komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović rekao je da je Predsjedništvu BiH proslijeđen dokument koji se odnosi na izgradnju aerodroma u Trebinju, ali da još nije razmatran i da ne zna kada će biti.

– Na potezu je Predsjedništvo BiH. Taj dokument, ako kod njih dobije zeleno svjetlo, bit će vraćen Savjetu ministara BiH, odnosno Ministarstvu komunikacija i transporta. Onda mi moramo formirati radnu grupu koja će se baviti usaglašavanjem i pregovorima te utvrditi nacrt memoranduma za koji je potrebno tražiti mišljenje svih nadležnih institucija – rekao je Mitrović.

Mitrović kaže da je realizacija gradnje aerodroma u suštini nemoguća bez potpisanog memoranduma između Bosne i Hercegovine i Srbije. Dodao je da je potezom Bisere Turković, koja je povukla saglasnost na nacrt memoranduma, načinjena dva koraka unazad po pitanju realizacije važnog projekta.

On je govorio i o oglašavanju Hrvatske, kao i pismu gradonačelnika Dubrovnika Mate Frankovića o pitanju gradnje aerodroma u Trebinju. Franković je u pismu upućenom Vijeću ministara BiH istakao kako se trebaju obustaviti sve aktivnosti na tom projektu.

(Glas Srpske)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.