MOST na Savi kod Gradiške biće završen 30. maja prema revidiranom planu radova, najavili su danas ministri komunikacija i transporta u Savjetu ministara Vojin Mitrović i ministar mora, prometa i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković.

Ministri su na sastanku, kome je prisustvovao i ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, razgovarali o zajedničkim infrastrukturnim projektima, sa posebnim akcentom na izgradnju mostova, kao i o napretku radova na mostu kod Gradiške.

Oni su najavili njegov skorašnji završetak, jer se uskoro očekuje da zajednička komisija pregleda most.

Ukupna vrijednost izgradnje mosta Gradiška na Savi i spojne saobraćajnice između Okučana i Gradiške procijenjena je na oko 65 miliona evra, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta u Savjetu ministara.

U saopštenju se dodaje da je riječ je o projektu pod nazivom “Međudržavni most preko rijeke Save kod Gradiške” koji se gradi kao dio dionice buduće brze saobraćajnice Okučani-granica BiH, odnosno kao dio buduće brze saobraćajnice od granice Mađarske preko Virovitice i Okučana do granice BiH.

Zajednički most je važan za razvoj privrede dvije zemlje, čemu će pridonijeti i ostali planirani projekti, s ciljem nastavka zajedničke saradnje i još jačeg međusobnog povezivanja Hrvatske i BiH, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.