IZ KANTONALNOG MUP-a Sarajevo saopšteno je da su dva lica uhapšena zbog pronalaska laboratorije za proizvodnju droge.

Provodeći planske aktivnosti na pronalasku opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i na osnovu Naredbe za pretres Opštinskog suda Sarajevo, dana 26.04.2022.godine izvršili pretrese stanova na tri lokacije na području Kantona Sarajevo, a koje koriste lica: A.M. rođen 1979.godine i M.K. rođen 1985.godine, obojica iz Sarajeva.

Prilikom pretresa stanova na lokacijama u ulicama Nedima Filipovića područje opštne Novo Sarajevo, i Antuna Branka Šimića, područje opštine Novi Grad Sarajevo i Avde Hume područje opštine Centar Sarajevo policijski službenici su pronašli:

– jednu kompletnu IN DOOR laboratoriju za uzgoj i proizvodnju opojne droge marihuane, koja se sastoji od tri zasebne jedinice sa rasvjetnim tijelima, sistemom ventilacije, sistemom navodnjavanja i drugom pratećom opremom,

– 160 stabljika koje svojim izgledom i morfološkim karakteristikama podsjećaju na biljnu vrstu „Kanabis sativa“,

– 3500 grama suhe, zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu namijenjenu uličnoj prodaji,

– oko 1000 sjemenki koje svojim izgledom podsjećaju na biljnu vrstu „Kanabis sativa“, a koje se koriste za uzgoj opojne droge marihuane,

– dvije digitalne vage za precizno mjerenje,

– novac u iznosu od 1725 EUR i 1700 KM.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo pojasnili su da je zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 238. KZ F BiH (neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga), u vezi sa članom 31. KZ F BiH (saučesništvo), policijski službenici lišili su slobode lica A.M. rođen 1979.godine i M.K. rođen 1985.godine, obojica iz Sarajeva.

O događaju je obaviješten postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a lica lišena slobode predata u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Lica lišena slobode će po naređenju dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon izvršene kriminalističke obrade biti predata u daljnju nadležnost Kantonalnog tužilaštva KS.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.