TRŽIŠNA inspekcija izrekla je kazne od više 1.847.300 maraka benzinskim pumpnim stanicama (BPS) u Republici Srpskoj na kojima su utvrdili nepravilnosti.

Kako je saopšteno iz Republičke uprave za inspekcijske poslove ove kazne su izrečene u vanrednim kontrolama na pumpama od marta do kraja jula, te u kontrolama od 15. avgsuta pa do danas.

– Izvršena je 181 vanredna kontrola, od čega je čak u 115 slučajeva utvrđene nepravilnosti na osnovu čega su postupajući inspektori izdali 230 prekršajnih naloga, čija vrijednost premašuje 1.672.000 KM – saopšteno je iz Republičkog inspektorata.

Kako su naveli, poslije kraće pauze izazvane ispunjavanjem obaveza iz drugih oblasti koje pokriva ova inspekcija pojačane kontrole BPS u Republici Srpskoj su krenule ponovo od 15. avgusta.

– U proteklih 15 dana izvršeno je 30 kontrola i u 19 slučajeva utvrđene su određene nepravilnosti na osnovu čega su inspektori izdali 38 prekršajnih naloga u vrijednosti od 175.300KM – navode iz Inspekorata.

Kako dodaju, kontrole će se kontinuirano vršiti kako na BPS tako i u većim trgovačkim centrima, a sve u cilju povoljnijeg i tačnijeg praćenja prometa i formiranja cijena.

2 thoughts on “PUMPADŽIJE „POPILE“ 1.847.000 KM KAZNI: Inspektori kontrolišu benzinske pumpe u Srpskoj”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *