PREDSJEDAVAJUĆI Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu, u Hristu đakonstvu i cjelokupnom pravoslavnom narodu srpskom.

– Svim vjernicima pravoslavne vjere želim da Vaskrs dočekaju u miru, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći u svojim domovima. Želim da ovaj praznik dočekamo ujedinjeni u svojim molitvama i nadama za izbavljenjem od nedaća sa kojim se trenutno suočava cijeli svijet, ispunjeni snagom veličanstvene duhovne poruke Vaskrsenja Hristovog, koje je po sebi simbol pobjede života nad smrću i dobra nad zlom – navodi se u Radmanovićevoj čestitki.

Neka Hristova veličanstvena žrtva i njegovo vaskrsenje, navodi Radmanović, budu putokaz ne samo vjernicima nego i svim ljudima dobre volje, za više mira i razumijevanja, ali i više pravde i socijalne jednakosti.

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto čestitala je Vaskrs svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti.

– Povodom nadolazećeg praznika Vaskrsa svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem najiskrenije čestitke. Neka praznik Hristova uskrsnuća u domove vaših porodica donese radost življenja uz mir, zdravlje, međusobno razumijevanje i nadu u bolje sutra – navodi se u čestitki zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Borjane Krišto.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja u nedjelju, 24. aprila, najveći hrišćanski praznik – Vaskrs, kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

(Srna)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.