Bjeloruska vojska spremna je da pruži odgovor na moguću provokaciju susjednih zapadnih zemalja, a u slučaju agresije na Minsk doći će do razaranja i eksplozija i na njihovoj teritoriji, izjavio je državni sekretar Savjeta bezbjednosti Bjelorusije Aleksandar Volfovič.

Volfovič za televiziju „Bjelorusija 1

„Neće se desiti da one (neke zemlje) pokrenu agresiju na Belorusiju, a da se pritom vojna dejstva odvijaju samo u Belorusiji. Ne, razaranja, pogibije i eksplozije biće i na njihovoj teritoriji“.

On je skrenuo pažnju na činjenicu da zapadne zemlje susjedi Bjelorusije usklađuju svoju infrastrukturu „iz nejasnih razloga“ i možda bi upravo to moglo da ukazuje na pripremu mogućih provokacija i vojne agresije.

Kako je primjetio, tamo se u posljednje vrijeme povećao broj vojnika, vojne tehnike i naoružanja, modernizuje se vojna infrastruktura, sve su učestaliji letovi vojne avijacije u blizini bjeloruskih granica, a iz budžeta se izdvajaju velika sredstva za odbranu.

Volfovič je takođe izrazio nadu da će se upravo običan narod u zapadnim zemljama suprotstaviti agresiji i neće htjeti da se otpočnu bilo kakva borbena dejstva.

Ipak, on je uvjerio da će bjeloruska vojska, ako bude potrebno, moći da pruži dostojan odgovor na svaku provokaciju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *