TURISTIČKI autobus se danas sudario sa kamionom na autoputu u južnom Egiptu i zapalio se, pri čemu je poginulo najmanje 10 ljudi, uključujući četiri Francuza i jednog Belgijanca, saopštile su vlasti ove zemlje.

Nesreća se dogodila oko 55 kilometara južno od drevnog grada Luksora, dok je vozilo saobraćalo ka hramovima Esne na zapadnoj obali rijeke Nil, prenosi AP.

Kako se navodi u saopštenju, zajedno sa turistima, u nesreći je poginulo pet Egipćana, a najmanje 14 osoba je povrijeđeno, uključujući osam iz Francuske i šest iz Belgije.

Mnoga tijela su ugljenisana, a povrijeđeni su zadobili opekotine, modrice i prelome, naveo je zdravstveni zvaničnik koji je želio da ostane anoniman, jer nije ovlašćen da daje obavještenja za medije, navodi AP.

Guverner provincije Asuan Ašraf Atija izjavio je da su povrijeđeni prebačeni u bolnice i da su u stabilnom stanju.

Saobraćajne nesreće svake godine odnesu hiljade života u Egiptu, a uglavnom su uzrokovane neprilagođenom brzinom, lošim putevima ili lošom primenom saobraćajnih zakona.

Egipatska zvanična agencija za statistiku saopštila je da je u 2019. godini, posljednjoj godini za koju su dostupni statistički podaci, bilo oko 10.000 saobraćajnih nesreća, u kojima je poginulo više od 3.480 ljudi, prenosi američka agencija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *