U međunarodnoj policijskoj akciji uhapšen je Darko Šarić, za kojeg se sumnja da je organizator kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike. Uhapšeni su i Šarićev advokat Dejan Lazarević, kao i Uroš Mišić.

Beogradski mediji navode da je u akciji privedeno još 30 osoba. MUP je saopštio da su u međunarodnoj akciji kojom su koordinirali Europol i Eurodžast i u kojoj su učestvovale policije Hrvatske i Srbije, uhapšeni članovi više organizovanih kriminalnih grupa.

U Srbiji, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Sektora unutrašnje kontrole, Policijske uprave za grad Beograd, SAJ-a i Žandarmerije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsili su pet članova organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Republike Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Uhapšeni su D. Š., za koga se sumnja da je organizator pomenute organizovane kriminalne grupe i članovi OKG D. L., D. O., U. R. i D. M., a za ostalim članovima se intenzivno traga, navodi se u saopštenju.

Oni se terete da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Ko su uhapšeni

Među uhapšenima je i jedan od Šarićevih branilaca, advokat Dejan Lazarević, koji je i glavni branilac osumnjičenih vođa kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Policija je pretresla advokatsku kancelariju Lazarevića tražeći dokumente i predmete u vezi sa Šarićem, saznaje Tanjug.

Uhapšen je i Uroš Mišić, koji je prezime promjenio u Radovanović, a javnosti je poznat kao navijač koji je sa 19 godina napao policajca upaljenom bakljom na utakmici Crvena Zvezda-Hajduk iz Kule, 2. decembra 2007. godine.

Odslužio je kaznu zatvora od pet godina za to djelo, pošto mu je amnestijom „skinuto“ pola godine kazne.

Darko Šarić je uhapšen 2014. godine u zajedničkoj akciji državnih organa Srbije i Crne Gore, i prebačen u Beograd pošto je bio osumnjičen za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Šarić je zbog tog djela bio osuđen na 15 godina zatvora, kao organizator grupe.

Apelacioni sud u Beogradu mu je krajem prošle godine ukinuo pritvor i odredio kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.