Tome je prethodilo pitanje predsjednika Skupštine KS Elvedina Okerića ministra Vranića pitao da li će obrazložiti zašto bi ova tačka trebala biti uvrštena u dnevni red.

Nesvakidašnja situacija se desila na današnjoj sjednici Skupštini Kantona Sarajevo, gdje Elmedin Konaković, lider NiP-a, naređuje ministru zdravstva Harisu Vraniću, koji i nije član NiP-a, nego SDP-a.

U toku rasprave o dnevnom redu, kao jedna od tačaka trebao je biti i Prijedlog odluke o stavljanju van snage Odluke o utvrđivanju većeg obima zdravstvenih prava kao i osnovama i kriterijima, mjerilima za ugovaranje po osnovu obaveznog zdravstvenog osiguranja sa zdravstvenim ustanovama sa područja KS. 

Predsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je predlagača, ministra Vranića, upitao da li će obrazložiti zašto bi ova tačka trebala biti uvrštena u dnevni red.

Vranić je ustao i krenuo ka govornici. Ali onda je pokazao prst Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, a da li je uz to nešto i rekao nije se moglo čuti u TV prenosu. Nakon toga se ministar Vranić vratio na mjesto.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.