PREMIJER Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da se već na proljeće može očekivati i drugi program podrške Mađarske privredi Republike Srpske, koji će se odnositi na pomoć malim i srednjim preduzećima.

Višković je danas u Gradišci, gdje je predstavljen program podrške mađarske Vlade poljoprivrednicima u Republici Srpskoj, rekao novinarima da je Mađarska slične projekte do sada radila u šest zemalja, od kojih su četiri članice EU, te da je Srpska prva u kojoj ovaj program nije vezan za podršku mađarskoj nacionalnoj mađini.

– Time je ovaj program još veći dokaz prijateljstava Mađarske i njenog premijera Viktora Orbana prema Republici Srpskoj i srpskom narodu. Ovakav vid podrške poljoprivrednicima veoma je važan jer dolazi u vrijeme koje je veoma teško za poljoprivredu, praćeno sušom i poskupljenjem svih repromaterijala koji se koriste u proizvodnji – naglasio je Višković.

On je napomenuo da agrarni budžat u Republici Srpskoj ove godine iznosi 110 miliona KM, da je u prošloj godini Vlada za pomoć u nabavci mehanizacije poljoprivrednicima izdvojila 24 miliona KM, te da je u prethodne četiri godine nabavljeno više od 1.000 novih traktora u Republici Srpskoj.

– Vlada će pratiti realizaciju program podrške Mađarske i reagovati ukoliko se pokaže da je interesovanje naših poljoprivrednika veće od odobrenih sredstava – poručio je Višković.

U Gradišci je danas održana velika promocija programa podrške Vlade Mađarske privredi u Republici Srpskoj. Poljoprivrednici su mogli da pogledaju dio raznovrsne ponude mehanizacije i opreme u okviru zajedničkog projekta vlada Republike Srpske i Mađarske.

(SRNA)

3 thoughts on “VIŠKOVIĆ NAJAVIO: Na proljeće možemo očekivati drugi program pomoći Mađarske”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *